jueves, 10 de noviembre de 2016

bulgar

EL BÚLGAR
Al mon hiha unes 6.000 llengües, la meitat de les llengües del mon es concentren a 8 estats.
El búlgar és una llengua indoeuropea que pertany a la branca de les llengües eslaves, com  l'eslovè, rus, ucraïnès, bielorús, serbi, el serbocroat i el macedònic, llengua que molts consideren un dialecte del búlgar. També va a ser la primera llengua eslava en la qual es va produir literatura. El desenvolupament del búlgar va començar en el Segle IX i es divideix en tres períodes: vell, medieval i modern.

Resultado de imagen de bulgaria


Cançó:

NOTICIA:


Un grup xenòfob que actua davall el nom de "caza-inmigrantes" dedica el seu temps a recórrer la zona fronterera de Bulgària amb Turquia per a trobar i detindre refugiats i immigrants que creuen el país fugint de països en guerra com a Síria, Iraq o Afganistán.

El cap de la Policia de Fronteres, Antonio Angelov, ha declarat que qualsevol arrest d'immigrants per part d'estos "voluntarios" és il·legal. En canvi, el diari Balkan va informar de que estos "caza-inmigrantes", que visten uniformes d'estil militar, formen part del col·lectiu nacionalista Organització per a la Protecció dels Ciutadans Búlgars i va arribar a assegurar que un d'ells ha sigut premiat per la Policia de Fronteres per una patrulla prop de la frontera amb Turquia en la qual van capturar a 23 refugiats.

Encara que recentment ha sigut capturat per la policia de Termes Rotar Nizamov, un dels militants d'este grup xenòfob, de tan sols 31 anys per detindre a tres refugiats als que, junt amb altres companys, van emmanillar, van amenaçar i van tornar a territori turc. Nizamov va al·legar que la banda nacionalista a què pertany actua davall el paraigua de "proteger a la pàtria d'immigrants il·legals i policies corruptes.


ALFABET

Alfabet Ciríl·lic
L'alfabet ciríl·lic és un alfabet utilitzat per a escriure llengües eslaves, així com altres llengües parlades a Rússia i en altres països de l'antiga Unió Soviètica. Aquest va derivar en una mescla del grec i el llatí, afegint-los els caràcters necessaris per a introduir els sons que no tenien correspondència amb ells.  El poble búlgar va ser el primer a utilitzar el nou alfabet

Resultado de imagen de alfabeto bulgaro



Fonts consultades:









No hay comentarios:

Publicar un comentario